пятница, 30 марта 2012 г.


Метою вивчення навчальної дисципліни "Методика викладання основ інформаційних технологій" є змістовна підготовка студентів до ефективного викладання навчальних дисциплін "Інформатика" та "Інформаційні технології" у загальноосвітніх та професійно-технічних навчальних закладах.

Найбільш гостро щодо основ інформаційних технологій як навчального предмета постають питання стосовно:
- місця інформатики в змісті загальної освіти, співвідношення в курсі інформатики фундаментального і прикладного (технологічного) компонентів;
- методичних систем навчання інформатики та інформаційних технологій в загальноосвітніх і професійно-технічних навчальних закладах;
- змісту навчання основ інформаційних технологій, який дещо відстає від розвитку предметної галузі Інформатика, в зв'язку з чим фактичний рівень підготовки учнів і вчителів не завжди відповідає вимогам сьогодення;
- розвитку матеріальної бази навчання основ інформаційних технологій;
- реалізації міжпредметних зв'язків, інтегруючої ролі предмета інформатика розширення використання інформаційних технологій (включаючи комп'ютерні телекомунікації) у навчанні всіх предметів;
- розвитку комп'ютерно-орієнтованих методичних систем навчання всіх навчальних предметів, зокрема математики, фізики, біології, мов і т.д.

Розвиток засобів інформатизації, інформаційних і особливо телекомунікаційних технологій приводить до створення нової дисципліни, що вимагає кардинального переосмислення цілей, змісту, засобів, методів і форм підготовки з інформатики на сучасному рівні і повинне знайти відображення як у системі загальної освіти, так і у підготовці педагогічних кадрів.

24 комментария:

  1. Этот комментарий был удален автором.

    ОтветитьУдалить
  2. Весьма полезный предмет.

    ОтветитьУдалить
  3. На мою думку ця дисципліна є дуже цікавою...

    ОтветитьУдалить
  4. Скажіть, як скоро у школах будуть введенно інформаційні технології с початкових класів:?

    ОтветитьУдалить
  5. Этот комментарий был удален автором.

    ОтветитьУдалить
  6. Скажіть яка програма більш придатна для даної методики???

    ОтветитьУдалить
  7. Як ви вважаєте, чи потрібно вводити інформатику в початкових класах? Адже в цьому віці дітям потрібно багато рухатись, а не звикати до ПК, тим паче серйозщних навичок вони не матимуть!

    ОтветитьУдалить
    Ответы
    1. В початковій школі учні вивчають "Сходинки до інформатики", в ігровій формі ознайомлюються з правилами роботи з комп. технікою.
      Це виправдано і доречно, оскільки учні привчаються не гратися за комп'ютером, а використовувати його в навчальній діяльності

      Удалить
  8. Ще таке питання... Це правда що в перспективі будуть викладати по SKPYPE:?

    ОтветитьУдалить
    Ответы
    1. Не чув про таке може і буде но пізніше, на мою думку був би не поганий варіант)))

      Удалить
    2. Під час карантину в деяких школах вчителі проводили заняття за допомогою Skype.
      За кордоном у ВНЗ практикують проведення лекційних, практичних та семінарських занять з використанням Веб-технологій

      Удалить
  9. Відповідно до навчальної програми "Сходинки до інформатики", діти у 3 класі вивчають створення презентацій, а у 4 опрацювання текстової інформації, чому так? Адже по логіці, спочатку було б варто вивчати саме опрацювання тексту, а потім вже переходити до презентацій.

    ОтветитьУдалить
  10. я хочу підтримати попередній коментар. наприклад в програмі для 10-11 класів академічного рівня текстовий процесор вивчається раніше ніж комп’ютерні презентації.

    ОтветитьУдалить
  11. Згідно з навчальною програмою з інформатики ,рівень стандарту, тема "Компютерна графіка" вивчається 7 годин. Запитання : чому при зростанні важливості інформаційних технологій в суспільстві, на дану тему виділяється так мало годин?

    ОтветитьУдалить
  12. А я хочу запитати Вас як скласти календарно-тематичний план?

    ОтветитьУдалить
  13. Доброго дня! На на вивчення теми: «Бази даних. Системи управління базами даних» виділяється тільки 9 годин, з них 3 години практичних робіт. Це доволі складна тема, як можна доступно пояснити для учнів за такий короткий термін часу таку тему?

    ОтветитьУдалить
  14. https://sites.google.com/d/1qErqVMN29guMuri5F2rJEa2SSyEmm4Nh/p/1Anfm5c0vLVejB1sECEGG7BneE4rtTZm8/edit

    ОтветитьУдалить